Hoeksche Waard

+31 78 429987

+31 650512222

John Prive

Jonge jaren


Onderstaande foto's geven een beeld van mijn jonge jaren in Australië de bootreis naar Nederland en vervolgens de moeizame jaren van aanpassing aan de taal en cultuur op de diverse lagere scholen tot en met mijn 12e jaar


Middelbare schooltijd


Op de Middelbare school leerde ik twee belangrijke talenten ontdekken: Wiskunde en Boekhouden, met tienen op rapport en eindexamen. Verder mijn passie voor stijldansen en mijn brommer en eerste auto.


Militaire Dienstplicht


Mijn militaire dienstplicht is volstrekt anders gelopen dan gepland. Ik had gehoopt bij het kader de luxe te hebben mijn Wiskunde MO-A studie te kunnen afronden. Niets bleek minder waar. Ik kwam bij een zwaar onderdeel van de landmacht. De Pantserinfanterie. Veel studie, veel op oefening en lichamelijk pittig. Met name de oefening Panserstorm bij de Commando's in Roosendaal was heel zwaar. Desalniettemin heb ik ook daar drie nieuwe talenten ontdekt: fysiek sterk en mentaal weerbaar en leiderschap. Deze zijn in mijn latere jaren uitstekend van pas gekomen.


Huisje-boompje-beestje


Na mijn diensttijd verloofden wij, kreeg ik mijn eerste baan, gingen wij op zoek naar een woning, en trouwde ik met de vrouw van mijn dromen. Vervolgens verbouwde ik de woning van top tot teen. Ik De passie voor bouwen was ook ontwaakt en ik startte een 4 jarige avond opleiding opleiding voor Bouwkundig opzichter. In deze tijd bouwde ik ook een stuk aan ons huis zodat ik de theorie direct in de praktijk kon brengen.


Stichten van ons gezin, verhuizingen en bloeifase


Nadat de renovatie van ons eerste huis in Zwijndrecht was afgerond en wij een goede prijs hiervoor konden krijgen besloten we om naar H.I. Ambacht te verhuizen. Hier kochten we een woning met meer slaapkamers met het oog op onze geplande kinderen. 


Onze eerste twee dochters Mariska en Barbara werden hier geboren en ook werd vanuit deze woning de eerste schreden op het zelfstandig ondernemerschap gezet. De zolder werd verbouwd en omgetoverd tot kantoor, atelier en uiteindelijk tot werkplaats.


Door de groei van onze gezin en de groei van het bedrijf werd deze woning binnen een aantal jaren ook weer te klein en zochten we de perfecte woning voor de toekomstige groei van ons gezin en onze ondernemende ambities.


Dit werd een prachtige grote en ruime hoekwoning aan een prachtig gelegen autovrij speelveld wederom in Zwijndrecht. Op deze locatie bloeide ons gezin met de onderneming naar volle wasdom. Alex onze zoon werd er geboren en de kinderen hadden een grote, perfecte en veilige speelomgeving voor de deur. Verder bood ons huis alle mogelijkheden om kantoorruimte in de woning in te richten voor de ondersteuning van het bedrijf.


Mijn vrouw heeft altijd de volledige administratie en  boekhouding van de bedrijven gedaan, zodanig dat de verzorging van de kinderen op de meest natuurlijke wijze gecombineerd kon worden met haar zakelijke activiteiten binnen de onderneming. Lagere en middelbare scholen waren op loopafstand binnen 1 km van huis. 


Hoogtepunten in deze prachtige periode uit mijn leven zijn natuurlijk de geboorte van onze kinderen, de bloei van onze bedrijven, onze fijne stacaravan in Hoeven, onze eerste Caravan waarmee we de Costa Brava hebben verkent met de kinderen, onze eerste Camper waarmee we heerlijke vakanties hebben gehad en tot slot de viering van onze 25 jarige bruiloft als mooie bekroning van een prachtige periode uit mijn leven.


Nieuwe fase na 1e faillissement en echtscheiding


Mijn eerste faillissement was eigenlijk de eerste echte grote uitdaging in mijn leven. Deze situatie ontstond uit het feit dat ik een nieuwe zakelijke uitdaging was aangegaan met de start van een Sign-franchise organisatie waardoor ik de directie van mijn oorspronkelijke sign-bedrijf in handen gaf van mijn 2 beste medewerkers.


Dit bleek achteraf een grote fout van mij te zijn geweest waardoor ik uiteindelijk geconfronteerd werd met het faillissement van J van den Bosch De Letterspecialist. Gelukkig waren wij in staat dit probleem op te vangen door het succes van de Sign-Franchise organisatie die groeide als kool. In de eerste 4 jaar groeiden wij uit tot 19 vestigingen in 3 landen.


Echter ook dat eiste zijn tol, want op het hoogtepunt van mijn zakelijke Carrière stond ik in Las Vegas mijn onderscheidingen in ontvangst te nemen zonder mijn grootste steun en toeverlaat:  Mijn vrouw die mij in alle ondernemersactiviteiten onvoorwaardelijk gesteund had. Zij had een maand eerder besloten dat het genoeg was geweest en had besloten te willen scheiden. 


Gelukkig op dat moment konden we aanvankelijk de zakelijke en privé situatie goed combineren. Echter dat bleek van korte duur. Het combineren van een echtscheiding en tegelijkertijd zakelijk samenwerken bleek te hoog te zijn gegrepen. Nadat mijn vrouw zich had teruggetrokken van alle bedrijfsactiviteiten gingen zaken al snel bergafwaarts. Niet in de laatste plaats omdat ook de Amerikaanse partner waar wij de Masterlicentie voor NW Europa hadden gekregen hun naam eer aandeden:  harde, zakelijke, op winst gerichte mentaliteit. In die periode had ik net een andere soort partner nodig. Het mocht niet baten. 4 jaar nadat ik alle statistieken en targets had verslagen trokken de Amerikanen de stekker uit de licentie. Van de één op de andere dag was ik alles wat ik had opgebouwd kwijt. Zelfs mijn beste vrienden en kinderen hadden zich uit onbegrip van mij afgekeerd.


Achteraf is dit het beste wat mij kon overkomen. Ik was niet toevallig net 50 geworden (7 x 7 jaren afgerond) en kon al vrij snel inzien dat dit niet toevallig zich in  mijn leven manifesteerde. Iemand moest op de rem stappen en mij doen inzien dat er meer is tussen hemel en aarde. Veel zelfreflectie en veel onderzoek later kon ik veel van mijn wederopstandingsproces verwoorden in mijn 1e boek (zie ondernemers deel)  Ik besloot niet meer grootschalig te gaan ondernemen maar mij slechts te focussen op mijn eigen talenten die die één op één in te zetten als kleine zelfstandige. 


Zie voor de meer zakelijk kant van deze periode: John de Ondernemer.....


Periode van onderzoek, schrijven en nieuw bestaan opbouwen


In deze fase is de volledige realiteit ingezonken hoe ik onbewust deze situatie had gecreëerd. Heel veel onderzoek en heel veel zelfreflectie verder is mijn 1e boek: "Spirit in Organisaties" geboren. Ik begon m.b.v. mijn boek lezingen en presentaties te geven en bouwde aan nieuwe contacten, relaties en vriendschappen. Het vrijkomen van de "last" (verantwoordelijkheid) van grootschalig ondernemen voelde steeds meer als een echte bevrijding. Hoewel financieel op een dieptepunt in mijn leven voelde ik langzaam maar zeker dat ere een groter en belangrijker doel in mijn leven zou komen. 


Omdat ik alle inkomstenbronnen was kwijtgeraakt en er voor ondernemers geen opvangnet (uitkeringen) is startte ik een aantal activiteiten op om in mijn onderhoud te voorzien: 


"Succes2life" een activiteit waarbij ik ambitieuze mensen probeerde de kracht van de Mastermind te laten inzien. Dit alles gebaseerd op het werk en boek van Napoleon Hill: "Think and Grow Rich" welke mij enorm had geholpen belangrijke zaken in te zien.


"Rijo-Administraties". Een administratie en boekhoudkantoor. Zoals ergens anders op deze site is terug te vinden één van mijn talenten. Dit bracht mij in contact met vele nieuwe ondernemende mensen.


Lezingen bij de "Gezond Verstand Avonden", waarbij ik lezingen begon te geven over mijn ervaringen en onderzoeken. Ook hier deed ik weer een heel scala aan nieuwe contacten en vrienden op.


In die fase startte ik ook samen met een goede vriendin de "Samen Bewust Zijn" Groep. Bijeenkomsten om kennis en ervaringen te delen op een maandelijkse basis. 


zie voor de verdere informatie over deze activiteiten bij: John de ondernemer.....


Nieuw toppunt in mijn leven


In de voorafgaande periode had ik geleerd om met minimale middelen toch een zinvol bestaan op te bouwen. Ik had op een gegeven moment mijn vaste lasten teruggebracht naar € 425,- per maand. Dit was duidelijk anders als de € 6.000,- per maand die ik als directeur van Sign a Rama NW Europe mocht incasseren. Het was echter ook keihard noodzakelijkheid want ik was al mijn pensioen (mijn bedrijven) en inkomsten kwijtgeraakt. Toch voelde het ook als een enorme bevrijding van een grote materiële last. Ik begon ook steeds beter begrijpen wat mijn vrouw ertoe had bewogen te willen scheiden. 


Na mijn eerste boek was ik ook in toenemende mate bezig geweest met het fenomeen: Soevereiniteit en autonoom leven. Niet geheel toevallig in mijn situatie. Ik had ook een plan ontwikkeld om dat middels een coöperatie te ontwikkelen. Echter in die tijd was de "comfortzone" van mijn medemens nog van dien aard dat ik de handen niet op elkaar kreeg. Nu inmiddels 10 jaar verder en inmiddels na de Corona-perikelen, is alles anders.


Ik merkte dat ik weer gevraagd werd om bij bepaalde groepen weer eens mijn licht te laten schijnen op de toekomst. Dat deed mij inspireren om mijn 2e boek te schrijven: Het grote ontwaken, hoe bouwen we een nieuwe samenleving. Dit boek is mijn gift aan mijn medemens. 


Inmiddels ruimschoots de pensioenleeftijd gepasseerd (zonder pensioen maar gelukkig wel AOW) en bijna de 70 jaar aantikkend sta ik wederom in de kracht van mijn leven en voel ik een tomeloze energie om in Co-creaties mijn kennis en levenswijsheden te delen en uit te nutten. Deze website is daar het gevolg van. Schroom niet om je met mij te verbinden.


zie voor de verdere informatie over deze activiteiten bij: John de ondernemer.....


learn more about refences